Al jaren wordt er op donderdagavond in de kantine van ons clubgebouw gebiljart. Door verloop hebben we nu plaats voor twee leden en of introducees. De bestaande groep van zes personen zullen je met open armen ontvangen. We verzamelen tussen half zeven en zeven uur en starten met koffie en een gezellig praatje.

De sfeer is ontspannen en erg leuk. Toch is er ook een serieuze kant op de avond en waarvoor we eigenlijk komen: “biljarten”.

Je speelt een tegen een. En vaak een maar soms twee partijen op een avond. Om beurten zijn we ook scheidsrechter of schrijven we de scores op.

Voor elke speler wordt jaarlijks een gemiddelde vastgesteld (handicap) met een bepaald minimum. Voor nieuwe spelers gebeurt dat na een maand of drie. Een mindere speler kan makkelijk van een betere speler winnen. Je speelt namelijk ook tegen je zelf en probeert boven je gemiddelde uit te komen of minimaal dat te evenaren. Als je je gemiddelde haalt dan scoor je twee punten. Een winstpartij levert één punt op.

Klinkt het ingewikkeld? Kom dan snel op donderdagavond langs en een korte uitleg zal verhelderend werken.

We zien je graag!

De avond eindigt meestal rond tien uur.

De kosten? Die hoor je op de avond zelf maar zijn zeer schappelijk. Kom jij ook donderdag?

 

Namens de biljarters,

Ruud Broekman.

Tegenwoordig zijn er ook op zaterdag tuinleden die een biljartje leggen. Alle leden kunnen kosteloos gebruik maken van het biljart. Voor de biljartcompetitie op donderdag wordt wel een bijdrage gevraagd.